De Twisse Dorsers

17 juli 2022 - 34ste Westerbeekse Oogstdag

Persbericht

34ste Oogstdag in Westerbeek door ‘De Twisse Dorsers’

Op zondag 17 juli 2022 wordt door de Twisse Dorsers de 34ste Westerbeekse oogstdag georganiseerd.
Wat ooit op een mooie Westerbeekse zomerdag in juli is begonnen door het demonstreren van trekpaarden en hun werktuigen, is 34 jaar later uitgegroeid tot een prachtig oogstfeest met diverse activiteiten. Denk hierbij aan activiteiten zoals het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische werktuigen en vervoersmiddelen.

De Westerbeekse oogstdag, een interessante dag om te bezoeken. Op deze dag nemen wij u zomaar 50 tot 100 jaar mee terug in de tijd. Zo ziet u tien trekpaarden, die steeds zeldzamer worden, aan het werk. De ontwikkelingen in de landbouw worden hier voor u inzichtelijk gemaakt: in eerste instantie werd alle arbeid geleverd door handwerk, later door paarden en daarna met tractoren en stationaire motoren. Verder worden activiteiten als ploegen, maaien, dorsen en ander boerenwerkzaamheden in hun ontwikkeling van vroeger tot nu vertoont.

Show
Enthousiaste hobbyisten laten u hun oude tractoren en werktuigen zien. U zult ze in verschillende stadia treffen: zowel geconserveerd, of in geheel originele staat gerestaureerd. Hier zitten ook tractoren bij van voor oorlog. De stationaire motoren, oude auto’s en andere oldtimers zullen uiteraard niet ontbreken op deze dag. Tekst en uitleg wordt geduldig aan u gegeven. We hopen ook dit jaar dat bezitters van woonwagens gehoor zullen geven aan ons evenement. Daarnaast hebben we nog wat demonstraties van oude ambachtslieden voor u. De houtzager en de mandenmaker laten zien dat ze het nog niet zijn verleerd. Op de braderie en de onderdelenmarkt is een leuk koopje te scoren. Heeft u ook interesse in deelname aan de onderdelenmarkt/braderie, informeer dan via de contactgegevens op de site. Kinderen kunnen plaatsnemen op het ‘Vliegend Tapijt’ en kunnen zich laten schminken. Ook de klein dieren zijn weer volop aanwezig. In de gezellige feesttent kan tenslotte genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Een gezellig dagje uit voor de liefhebber, jong en oud!

Het evenement vind plaats op het evenemententerrein Stevensstraat 41, 5843 AB Westerbeek. Zondag 17 juli is het terrein geopend vanaf 11:00 tot 17:00u
Entree is gratis!

Meer informatie en inschrijvingen voor deelname aan de 34ste Westerbeekse Oogstdag vind je op de site www.twissedorsers.nl

‘’De Twisse Dorsers’’